Delta Dunarii - infoTravels.ro - informatii asupra atractiilor turistice din Romania. Prezentari ale tuturor zonelor turistice din Romania. - InfoTravels

Cauta in pagina
Du-te la conținut

Meniul principal :

DESTINATII PRINCIPALE
Delta Dunarii este cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa, acoperind o suprafata de 2.681 km patrati. Se intinde de la granita ucraineana pana la mai multe lacuri din partea de nord a statiunilor litoralului romanesc. Dunarea inainte de a ajunge la Tulcea se desparte in 3 brate : Chilia, Sulina si Sf. Gheorghe. Chilia, bratul nordic, constituie si granita cu Ucraina. Bratul mijlociu duce in portul Sulina iar cel sudic ajunge la portul Sf. Gheorghe. Din aceste brate pornesc nenumarate canale. Delta constituie un tinut exotic, cu peste 1200 de specii de copaci si plante, cu peste 300 de specii de pasari si aproximativ 100 de specii de pesti. Locuitorii deltei isi duc acelasi stil de viata, neschimbat de secole, pescuitul fiind bineințeles principala îndeletnicire a oamenilor din aceste tinuturi.
Tulcea, punctul de start al celor mai multe aventuri deltane, este poarta de intrare în Delta, este un oras asezat pe 7 coline din Dealurile Tulcei. Oras cu o importanta istorica deosebita, fiind populat continuu din 2900 I.C. 
Sulina este cel mai estic oras al tarii, de asemenea orasul aflat la cea mai mica altitudine (3,5m) se afla la gura bratului Sulina, este portul de intrare al vaselor maritime pe Dunăre.
Plaurii - sunt insule plutitoare formate dintr-un amestec de radacini, ierburi, stuf, resturi organice si sol. Au diverse marimi si pot fi mobili, impotmoliti sau fixati. Pe plaur se formează coloniile de pelicani comun și creț. De asemenea pe plaur intalnim porcul mistret, cainele enot, bizamul, lutra, nurca sau vulpea. Pasarile sunt cele care au creat faima deltei, cunoscuta, inca de la inceputul secolului trecut ca un adevarat paradis avian. In Delta Dunarii intalnim multe tipuri de colonii : de starci, de lopatari, tiganusi si cormorani, de pescarusi, de avoazete și ciocintorsi. Colonia de pelicani din zona cu regim de protectie integrala este cea mai mare din Europa.
Sfaturi utile :
- Centre de informare se afla în localitatile Crisan si Uzina
- Nu omiteti în bagaj : cizme de cauciuc, palarie si manta impermeabila, haine calduroase, panza si tifon, lanterna, binoclu, briceag, trusa medicala, tacamuri usoare, usturoi, piper, otet, zahar, biscuiti, ceai, lamai.
- Nu incercati sa petreceti noaptea sub cerul liber, mai cu seama in lunile mai-iunie cand tantarii sunt în plina activitate
- Nu beti apa din Dunare, in cazuri extreme, decantati si fierbeti apa.
- Nu explorati zonele necunoscute fără un bun cunoscător al locurilor.
 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal